Audrus voolas maja keldrisse ja pinnasesse kütteõli

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kella nelja paiku teatati Häirekeskusele kütusereostusest Audru alevikus Pärna alleel.

Päästjad tuvastasid keemilise reostumise Audru muuseumi hoones, kus küttepaagi täitmise käigus purunenud ühendustoru tõttu voolas keldri põrandale umbes kaks tonni kütteõli, teatas Lääne päästekeskus. Kui palju sellest valgus edasi pinnasesse ja jõkke, selgitab menetluse käigus välja keskkonnainspektsioon.

Majast juhatati päästetööde käigus välja kolm töötajat.

Maja all asunud kelder kattus päästjate sõnul 50 ruutmeetri ulatuses umbes viie sentimeetri paksuse õlikihiga ning keldri põrandas asuva trapi kaudu voolas õli ka pinnasesse ning jõkke. 

Päästetööde juht Heigo Enden ütles, et päästjad kaevasid kuni keemiahaagise saabumiseni ajutise kraavi, et takistada kütuse voolamist läheduses asuvasse jõkke. Keemiahaagise saabumisel paigaldati jõkke reostuse kokku korjamiseks 24 meetrit poomi ning alustati kütuse ümber pumpamist mahutitesse. 

«Kokku koguti umbes 2,5 tonni vee ja kütteõli segu ning reostus oli umbes 500 ruutmeetrisel maa-alal,» lisas Enden.

Keskkonnainspektsiooni inspektorid tegid kohapeal esialgse sündmuskoha vaatluse ja jätkavad vaatlust hommikul ilma valgenedes. Kui palju kütust täpselt mahutist välja voolas ja kui palju võis seda loodusesse sattuda, selgub inspektsiooni alustatud menetluse käigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles