Mitmetahuline, huvitav ja lõpmatult põnev tõusva päikese maa: Jaapan jätkab võlumist ka pärast mitmeid reise

, reisihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekonnad austavad traditsioone. Templitseremooniad viiakse läbi kõigi reeglite kohaselt ja rõivastes, mida iga päev ei kanta.
Perekonnad austavad traditsioone. Templitseremooniad viiakse läbi kõigi reeglite kohaselt ja rõivastes, mida iga päev ei kanta. Foto: Külli Trummal

Jaapan reisisihtkohana on suhteliselt kauge ja eksootiline, ega pole ka sugugi odava rannapuhkuse maa. Need, kes Jaapanisse armuvad, on saanud selle tunde kogu eluks. Minuga on see juhtunud. Tean ka neid, keda «jätab külmaks» või «on kah». Igaühele oma.

Esimest korda jõudsime sinna sügisel mõned aastad tagasi, ja otsustasin kohe, et tulen siia veel... ja nüüd olemegi seda korduvalt teinud. Soovitus: kui vähegi võimalik, planeeri esimeseks kohtumiseks reis giidiga, kes Jaapanit tunneb. Meie esimese reisi saatjad olid selleks parimad. Kõik, mis algajale Jaapaniga tutvumiseks vaja, saime kätte ja enamgi veel. Aitäh, Kertu ja Riho-Bruno Bramanis, olete parimad! Jõudsime oma kohtumise ära oodata.

Maa, mis võlus mind täielikult, jätkab mu võlumist ikka veel ja nüüd olen käinud seal uuesti, erinevatel aastaaegadel. Isegi mitte loota julgenud, sattus üks kevadine reis täpselt imelisele sakura ajale, mis oli tõepoolest... imeline. Aga ikka tundub, et näinud ei ole ma veel õieti midagi, sest see on nii mitmetahuline, huvitav ja lõpmatult põnev maa. Kogu see kultuuriruum on sedavõrd erinev, teistmoodi, Jaapan on natuke nagu teine planeet, kuhu oled ajamasinaga rännanud. Või mutifilm, kus järsku ringi liigud ja askeldad. Raske rääkida, tuleb ise kogeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles