Ratas põllumeeste meeleavaldusest: Euroopa Komisjoni ettepanek ei ole piisav

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal Brüsselis toimunud Eesti, Läti ja Leedu põllumeeste meeleavaldus.
Möödunud aastal Brüsselis toimunud Eesti, Läti ja Leedu põllumeeste meeleavaldus. Foto: Jüri Ratas/ Facebook

Jüri Ratas toetab põllumeeste nõudmist Euroopa Liidu otsetoetuste kiiremaks tõusuks, mainides, et Euroopa Komisjoni ettepanek ei ole piisav. 

Jüri Ratas külastas Euroopa Ülemkogu ja enne seda käis Brüsselis toimunud Balti põllumeeste meeleavaldusel. 

Eesti, Läti ja Leedu põllumehed kutsusid Brüsseli eurokvartalis peetud piketiga uut Euroopa Liidu pikaajalist eelarvekava silmas pidades jaotama ühtse põllumajanduspoliitika otsetoetusi liikmesriikide vahel õiglasemalt.

Jüri Ratas kirjutas Facebookis, et Eesti põllumeeste toetused on Euroopa Liidu arvestuses ühed väiksemad, kuid tootmiskulud on keskmisest kõrgemad. «Euroopa Komisjoni ettepanek põllumeeste toetusmäärade erinevuse vähendamiseks ei ole piisav ning otsetoetuste taseme ühtlustamine peab toimuma senisest plaanist oluliselt kiiremini,» kirjutas Ratas Facebookis. 

«Meie põllumeeste võrdsed konkurentsitingimused on kindlasti järgmise pikaajalise eelarve läbirääkimistel üks Eesti riigi olulistest prioriteetidest,» kirjutas Ratas. 

Eesti, Läti ja Leedu valitsusjuhid on esitanud ka ühiskirja, milles nõuavad aastateks 2021-2027 koostatavas Euroopa Liidu eelarvekavas makstavate põllumajandustoetuste kiiremat ühtlustamist EL-i keskmisega.

Lisaks soovivad Balti riigid ühtekuuluvuspoliitika raames makstavate toetuste maksmisel mitte nii järsku vähendamist nagu on Euroopa Komisjon välja pakkunud, transpordiühendustele kavandatud eelarvevahendite tagamist ning EL-i eelarvest idapiiri väljaehitamise toetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles