Saarlased käivad vähiravil mandril, uuest aastast võib olukord muutuda

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiaravi.
Keemiaravi. Foto: Raigo Pajula

Saaremaa vähiühing ja Kuressaare haigla pingutavad selle nimel, et saarlased saaksid järgmisel aastal vähiravi kodusaarelt, Kuressaare haiglast, sest sadadele saarlastest vähipatsientidele kujuneb Tallinnas keemiaravil käimise päev praegu piinarikkaks ja pikaks katsumuseks.

Rein Niit käib juba viimased kolm aastat umbes kuus korra Kuressaarest bussiga Tallinnas oma vähihaiguse vastu keemiaravi saamas, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera». Selliseid vähihaigeid on Saaremaa vähiühingu andmetel mitusada, kes käivad oma ravidoosi ühe päevaga mandri haiglatest saamas ja just pikk päev, pikk sõit ja ravidoos mõjub mõnikord nii, et tagasiteel on vajatud kiirabi teenust.

Kuressaare haigla on nüüdseks leidnud koostööpartneri Ida-Tallinna keskhaigla näol ja peab läbirääkimisi, et suurhaigla arstid saaksid hakata käima Kuressaare haiglas vähiravi tegemas.

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee kinnitas, et haigla on valmis juba lähikuudel hakkama Kuressaares käima, mis tähendab, et Rein Niit ja teised vähihaiged saaksid sellisel juhul senise 15 tunni asemel edaspidi Kuressaares paari-kolme tunniga oma ravikuuri kohapeal kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles