Fotod: president Kaljulaid leidis tee kirikusse (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigipühadel kirikus mittekäiv president Kersti Kaljulaid jagab oma sotsiaalmeedia seinal pilte külaskäigust Tallinna Toomkirikusse.

«Jõulueelsel ajal kutsus Peapiiskop Urmas Viilma mind ringkäigule Eesti ühes vanimas kirikus - Tallinna Toomkirikus. Ilus kirik pakub palju põnevust; aitäh kutsumast ja tutvustamast,» kirjutab Kaljulaid külaskäigu kohta.

Tuletame meelde, et president Kersti Kaljulaid on esimene Eesti riigipea, kes keeldus oma ametisse nimetamise päeval tema auks korraldatavast tänujumalateenistusest. Kaljulaid põhjendas seda sellega, et kirikus käimine pole tema puhul siiras.

«Riiklike tähtpäevade, samuti kiriklike pühade puhul kirikus käimine ei oleks siiras olukorras, kus kirikuskäik pole olnud minu jaoks varem nende tähtpäevade osa. Mul ei ole midagi ühegi Eestis tegutseva kiriku vastu, minu lähedaste hulgas leidub ka näiteks Jaani koguduse liikmeid. See on nende inimeste vaba valik ja see ei ole kunagi tekitanud meie peres mingeid pingeid ega vaidlusi. Nii me austamegi ka pereringis üksteise vabadust uskuda seda, mis on igaühele oluline. Me otsime tröösti sealt, kust me seda leiame. Kes kirikust, kes mere äärest, kes metsast. See on igaühe vabadus. Ja seda pean ma kõige olulisemaks,» kommenteeris riigipea toona.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles