Rünnakus Liibüa välisministeeriumile hukkus kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Tripolis Liibüa välisministeeriumi juures.
Päästetöötajad Tripolis Liibüa välisministeeriumi juures. Foto: MAHMUD TURKIA / AFP / SCANPIX

Liibüa pealinnas Tripolis rünnati täna välisministeeriumit, kostsid lasud ja vähemalt üks plahvatus, teatasid pealtnägijad ja riigimeedia. Rünnakus hukkus vähemalt kolm ja viga sai kümme inimest.

Rünnaku, milles hukkus esialgsetel andmetel kolm inimest, korraldasid terroristid, teatas Liibüa ühtsusvalitsuse ametlik telekanal, viidates välis- ja siseministeeriumi allikatele.

Teadaolevalt plahvatas ministeeriumi ees autopomm ja seejärel sisenesid kolm või neli ründajat hoonesse.

Hoonest on näha tõusmas suitsusambaid, ütlesid pealtnägijad. 

Rünnaku eest pole seni keegi vastutust võtnud.

Võimuvõitlustest räsitud Liibüas on korduvalt aset leidnud džihadistide rünnakud. 2015. aastal sai Islamiriigi üheks tugipunktiks Liibüa rannikulinn Sirte, mille üle õnnestus valitsusmeelsetel jõududel taastada kontroll alles 2016. aasta detsembris. Pärast seda liikusid džihadistid riigi rannikult sügavamale kõrbesse.

Septembris võttis ISIS vastutuse kahe hukkunu ja kümne vigastatuga enesetapurünnaku eest Tripoli kesklinnas. Neli kuud varem tunnistati seotust rünnakuga, milles hukkus 14 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles