Haakristi ärimehed lahkusid marssivaid naisi nähes (7)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru väravate juurest Balti jaama marssinud meeleavaldajad.
Viru väravate juurest Balti jaama marssinud meeleavaldajad. Foto: Sander Ilvest

Üleeile pärastlõunal alustasid Tallinnas Viru väravate juurest marssimist ligi 600 inimest. Nende eesmärk oli pöörata tähelepanu sellele, et naised on ühiskonnas kehvemas olukorras kui mehed, kuid enesele teadmata suutis kirev seltskond Balti jaama tagant minema peletada natsisümboolikaga tasse müünud ärimehed.

Viisteist minutit enne ürituse algust näis, et Ameerika Ühendriikides 2017. aastal president Donald Trumpi vastase meeleavaldusena alguse saanud naistele võrdseid õigusi taotlevat marssi üritavad kaaperdada poliitikud.

Esimeste seas tulid eriti suurte jõududega Viru väravate juurde sotsid, kes punaste plakatitega rivi etteotsa korraldajate kõrvale kippusid. Kui muidu tänavatel kollaseid oravapartei ja rohelisi Keskerakonna jopesid ei kohta, siis poolteist kuud enne valimisi näib häbitunne kaduvat, sest kohal olid kõik Eesti suuremad erakonnad, välja arvatud Isamaa ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles