Kohus tühistas Kohtla-Järve gümnaasiumide ümberkorraldamise otsuse

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu halduskohus rahuldas eile lapsevanema kaebuse ja tühistas Kohtla-Järve linnavolikogu 30. märtsi otsuse, millega otsustati korraldada ümber Kohtla-Järve kolme gümnaasiumi tegutsemise vorm alates selle aasta 1. septembrist ja lõpetada järk-järgult koolitustegevus gümnaasiumiastmel.

Otsuse järgi pidi Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumi, Kohtla-Järve ühisgümnaasiumi ja Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumi osas klassides katkema õppetöö juba enne kooli lõplikku ümberkorraldamist ning koolid pidid alates 1. septembrist 2013 oma tegevust jätkama põhikoolidena. 

Kaebaja laps õpib Kohtla-Järve ühisgümnaasiumis.

Kohus leidis, et linnavolikogu otsus on jäetud täielikult motiveerimata, mistõttu ei ole kohtul võimalik anda hinnangut selle õiguspärasuse kohta. Seetõttu kohus tühistas vaidlustatud otsuse.

Haldusmenetluse seadusest tuleneb nõue, et kirjalik haldusakt peab olema kirjalikult põhjendatud. Otsuses puudus ka vaidlustamisviide, kuigi ka see nõue on haldusmenetluse seaduses sätestatud.

Kaebaja leidis, et tema kui lapsevanema õigusi ja ka teiste lapsevanemate õigusi on rikutud. Kaebaja ei nõustunud Kohtla-Järve linnavalitsuse väitega, et õpilaste arv on langenud.

Samuti on kaebaja pöördunud haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) poole kirjaga, kus palutakse tõsiselt kaaluda, kas on õige sulgeda Kohtla-Järve ühisgümnaasiumi gümnaasiumiaste.

HTMi vastuskirjas on märgitud, et selles regioonis on Kohtla-Järve ühisgümnaasium ainuke kool, kus on olemas vajalik õpetajate kaader. Samuti mõjutab gümnaasiumiosa sulgemine kooli majanduslikku olukorda. 

Eilne otsus on vaidlustatav 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles