Tallinn lihtsustab sama pere laste ühte lasteaeda saamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed.
Lasteaialapsed. Foto: Corbis / Scanpix

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil muuta laste lasteaeda vastuvõtu ja sealt väljaarvamise korda, lihtsustades ühe pere laste samasse lasteaeda pääsemist.

Muudatuste järgi hoitakse vanema soovil mõnes lasteaias käima hakkavat last edasi lasteaia koha taotlejate nimekirjas, kui vanem soovib hiljem oma last panna ümber sellesse lasteaeda, kus juba käib sama pere laps.

Selleks tuleb lapsevanemal esitada lasteaia direktorile kirjalik avaldus. Pere lapsed peavad rahvastikuregistri järgi elama samal aadressil.

Praegu kehtiva korra järgi kustutatakse laps automaatselt ülelinnalisest lasteaia koha taotlejate nimekirjast, kui ta hakkab mõnes lasteaias käima.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul haridusamet jõudnud järeldusele, et peredele, kus kasvab mitu eelkooliealist last, annab muudatus parema võimaluse saada lastele kohad ühes lasteasutuses. «Koha saamise ooteaeg on lasteasutustes erinev ja nii saab vanem koha saamiseni soovitud lasteasutuses vastu võtta vaba koha mõnes teises munitsipaallasteasutuses,» märkis Kõlvart.

Ka tunnistatakse kehtetuks nõue esitada lapse esmakordsel lasteasutusse vastuvõtul perearsti tõend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles