Video: Budapesti kohvikus teenindavad ja lõbustavad külastajaid robotid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ungari pealinna Budapesti kohvikus Enjoy Budapest Cafe töötavad paarkümmend robotit, kes saavad hakkama kõigega: nad serveerivad süüa ja juua, räägivad anekdoote, tantsivad lastega ning lobisevad niisama klientidega.

Kohviku avas IT-ettevõte E-Szoftverfejlesztő ning tööle võtsid nad terve meeskonna roboteid, et nii harjutada avalikkust tehnoloogilise revolutsiooni, automatiseerimise ja tehisintellektiga.

Robot-kelnerid liiguvad tellimusi võttes ja sööki lauale viies mööda kindlaks määratud rada. Külalistel on palutud mitte kelneritele igaks juhuks teele ette jääda.

Osa robotite ülesandeks on lahutada klientide meelt. Üks neist on Pepper, kes suudab vestelda ja tantsu lüüa.

Lapsed koos robot Pepperiga, kes suudab tantsu lüüa ja nalju rääkida.
Lapsed koos robot Pepperiga, kes suudab tantsu lüüa ja nalju rääkida. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / Scanpix

Pepperi loojaks on Jaapani tarkvarafirma Softbank, kuid kohviku omaniku Tibor Csizmadia sõnul tuli robotit pisut kohandada lärmakas keskkonnas tegutsemiseks.

Kui uskuda veebiarvustusi, siis on kohviku külastajad Pepperist võlutud ning ei pane pahaks ka tema kelneritest kolleegide kohatist kohmakust.

Enjoy Budapest Cafe omaniku Csizmadia sõnul tõestab robotikohvik ka seda, et hirm selle pärast, et töökohtade automatiseerimine jätab inimesed tegevuseta, on alusetu – nende töötajaskond on hoopis kahekordistunud, sest robotite töövormis hoidmiseks on tulnud palgata IT-spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles