Saaremaa teehooldajad kaalusid erakorralise seisukorra kehtestamist

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk teed puhastamas.
Lumesahk teed puhastamas. Foto: Brett Carlsen / AFP / Scanpix

Teehooldajad kaalusid nädala alguse tuisu ajal Saaremaal erakorralise seisukorra kehtestamist, kuid viimase piiri peal töötades saadi siiski loodusele vastu, kirjutab Saarte Hääl.

Pühapäeva õhtul alanud ja esmaspäevalgi veel kõvasti möllanud tuisu tõttu oli teemeestel ohtralt tegemist.

«Väga raskelt möödusid,» vastas riigiteede eest hoolitseva Eesti Teede teemeister Jüri Lember eile Saarte Hääle küsimusele, kuidas viimased päevad möödunud on. Tema sõnul olid väljas nii kõik inimesed kui ka masinad ning töö käis viimase piiri peal.

Teadmine, et selline ilm on tulemas, olukorda kergemaks ei teinud. «Olukord oli meil kriitiline,» kinnitas teemeister. Ta rääkis, et pidevalt suheldi maanteeametiga ning kaaluti ka erakorralise olukorra kehtestamist. «Ent saime ikkagi ilma hakkama,» nentis Lember, lisades, et peamised teed suudeti lahti hoida. Olukorrale keeras vindi peale ka see, et kohati vedas tehnika veidi alt.

Nokk kinni, saba lahti

Olgugi et tuisul oli eile lõpp, jätkasid kõik teehooldusmasinad tööd. Korralikult on vaja puhtaks teha ka kõik vähemtähtsad teed. Lember rääkis, et raskel ajal tuli kõnesid mitmest kandist, et miks on teed kehvas olukorras. Ta tõdes paratamatust, et kui kuskil läheb paremaks, siis teeb tuisk teises kohas jällegi oma töö.

Vallateede lahtilükkamisega oli samuti tükk tegu, kinnitas valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles