ERRis näidatavat valimisdebatti juhib Eesti 200 suhtekorraldusfirma partner (14)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on suhtekorraldaja Andreas Kaju.
Pildil on suhtekorraldaja Andreas Kaju. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

ERRi ingliskeelne uudisteportaal News kannab üle valimiste-eelset debatti, kus poliitikute vestlust modereerib ühe osaleja, Priit Alamäe erakonna suhtekorraldusfirma partner Andreas Kaju.

Erakonnale Eesti 200 teeb suhtekorraldustööd nõustamisfirma Meta Advisory, mille omanikud on Ott Lumi ja Andreas Kaju. 

Postimees uuris ERRi uudisteportaali toimetaja Anvar Samosti käest, kuidas moderaatorit valimiste-eelsele debatile valiti. «ERR kannab seda lihtsalt üle,» oli Samost kidakeelne.

Kaju ütles Postimehele, et ta on viimase kuu jooksul ka muid poliitilisi arutelusid juhatanud, näiteks Eesti Hambaarstide Liidu ja Eesti Lairiba «Viimase miili ehk internetiühenduse» debatte, kus on osalenud kõik erakonnad nende esindajatega. «Mulle tundub, et erakondade esindajad aktsepteerivad mind kui inimest,» vastas Kaju ja lisas juurde, et kuna ta pole kellelegi liiga teinud, siis pole probleemi olnud.

«Ma pole osanud selle peale mõelda, miks see peaks olema probleem, kui mõned mu kolleegid töötavad koos Eesti 200ga,» sõnas Kaju. Ta täiendas, et ta pole ühelgi Eesti 200 koosolekul käinud ega ka erakonda nõustanud. 

Kaju sõnul kannab news.err debatti üle ja tegelikud korraldajad on Briti-Eesti Kaubanduskoda ja Eesti-Ameerika Kaubandus-Tööstuskoda. «Selle debatiga olen seotud, kuna Meta Advisory on Ameerika Kaubandus-Tööstuskoja liige ja ma olen ise kaaskorraldaja,» põhjendas ta.

Arutelul osalevad: Taavi Rõivas (Reformierakond), Rene Tammist (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Raimond Kaljulaid (Keskerakond), Martin Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond), Neeme Kuningas (Vabaerakond), Priit Alamäe (Eesti 200), Mart Luik (Isamaa).

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles