Vangivalvuri igapäev: märatsejad ja tapmisähvardused (2)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tuntumaid kinnipidamisasutuses esinenud kuritegevuse näiteid pärineb 2012. aastast, kui sarimõrvar Juri Ustimenko läks kaklema roolijoodikust vanglakaaslasega. Mullu astus Ustimenko taas kohtu ette, kuna ta püüdis valvuri kõri žiletiteraga läbi lõigata.
Üks tuntumaid kinnipidamisasutuses esinenud kuritegevuse näiteid pärineb 2012. aastast, kui sarimõrvar Juri Ustimenko läks kaklema roolijoodikust vanglakaaslasega. Mullu astus Ustimenko taas kohtu ette, kuna ta püüdis valvuri kõri žiletiteraga läbi lõigata. Foto: Pm

Kui Eesti ühiskond on iga aastaga aina turvalisem, siis vanglates paistab olukord hullemaks minevat. Kuritegusid pannakse trellide taga toime peaaegu iga päev ning tihti on kannatajateks vanglaametnikud.

«Mul on kõigest p****i, istun paar aastat rohkem, saan välja, otsin su üles ja tapan su ära. Vannun seda kõige nimel, mis mulle veel kallis on. See on lubadus!» Need on vägistamise ja röövimise eest Tartu vanglas kuueaastast karistust kandva Maivo Kärdi (34) hoiatused vangivalvurile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles