Inhalaator aitab ka külmetuse korral

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Euronics

Talvisel ajal on ülemiste hingamisteede viirushaigustesse nakatumise oht tavapärasest suurem. Soe riietus ning õiged abinõud aitavad külmetust ennetada, kuid ometi hiilib nohu, köha või kurguvalu meile kõige ebasobivamal ajal ligi.

Erinevate külmetushaiguste raviks kasutatakse mitmesuguseid preparaate ning populaarsed on ka ravimteed, kuid inhalaatori kasutamine pole niivõrd laialt levinud. Ometi on tegemist aparaadiga, mis aitab edukalt haiguse vastu võidelda ning üldist enesetunnet külmetuse korral tõsta.

Foto: Euronics

Tööpõhimõtte alusel jagunevad inhalaatorid ehk nebulisaatorid laias laastus kaheks. Kompressoriga inhalaatoris juhitakse rõhu all olev vesi läbi ravimi, mille tulemusel tekivad imepisikesed veepiisad (veeaur), mis suunatakse spetsiaalse maski abil hingamisteedesse. Ultrahelipihustiga inhalaatorites tekitatakse veeauru aga kõrgsageduslike lainetega – sarnane tööpõhimõte on ka ultraheliõhuniisutitel.

Kuigi mõlemat tüüpi inhalaatorid toodavad veeauru, mille abil suunatakse vedel ravim hingamisteedesse, leidub neil aparaatidel teatud erinevusi. Kompressoriga inhalaator toodab auru, milles olevad veepiisad on üldjuhul suuremad ning liiguvad seeläbi kiiremini. Nõnda on seda tüüpi masin väga tõhus ravimi manustamiseks, kuna toimeaine jõuab kiiresti hingamisteedesse. Ultraheli põhimõttel toimiv inhalaator on aga vaiksem ning reeglina ka kõrgema pihustusvõimsusega. Nii toodab Beurer IH 40 inhalaator (UH) vähemalt 0,4ml veeauru minutis ning Beurer IH 26 inhalaator vähemalt 0,3ml veeauru minutis. Mida rohkem veeauru inhalaator toota suudab, seda lühem on inhalatsiooniaeg. Beurer IH26 inhalaatoriga kaasas olev ninaprits võimaldab veeauru otse ninna suunata – nii on nina limaskesta probleemidega hõlpsam tegeleda.

Foto: Euronics

Inhalaatoreid kasutatakse sageli väikelaste raviks, kuna preparaadi manustamine on nendega väga mugav. Samas sobivad inhalaatorid suurepäraselt ka täiskasvanutele, keda kimbutab köha või nohu, kel on astma või mõni muu hingamisteede haigus. Puhas veeaur aitab niisutada limaskesta ning tõsta inimese üldist enesetunnet. Ravimi kasutamine inhalaatoris suurendab aga selle praktilise seadme kasutegurit veelgi.

Tänapäeval toodetakse mitmesuguseid inhalaatoreid. Lisaks tööpõhimõttele erinevad inhalaatorid ka selle poolest, kas tegemist on statsionaarse või portatiivse seadmega. Viimast saab endaga mugavalt kaasa võtta ning voolupesa puudumine ei takista sel juhul enesetunde tõstmist.

Loe inhalaatorite kohta lisa ning tutvu tootevalikuga Euronicsi e-poes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles