Nigeeria lükkab valimised nädala võrra edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Mohammadu Buhari valimisplakat Dauras.
President Mohammadu Buhari valimisplakat Dauras. Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Nigeeria lükkab presidendi- ja parlamendivalimised nädala võrra edasi, teatas laupäeval keskvalimiskomisjon.

Komisjon teatas otsusest vaid paar tundi enne valimiste algust.

Keskvalimiskomisjoni esimees Mahmood Yakubu tõdes, et valimistega ajakava kohaselt edasiliikumine pole enam teostatav ja seepärast on otsustatud need edasi lükata 23. veebruarile 2019.

Valimiste korraldamine on Nigeerias tohutu logistiline väljakutse. Ühtlasi tuleb tagada valijate julgeolek.

Vägivalla lahvatamist peljatakse eelkõige riigi põhjaosas, kus tegutseb islamiäärmuslaste rühmitus Boko Haram, mille võitlejad on kohalikke elanikke terroriseerinud kümneid aastaid, kuid probleeme on turvalisusega ka teistes regioonides.

Nigeeria Biafra separatistid teatasid reedel, et loobuvad üleskutsest boikottida nädalavahetusel toimuvaid presidendi- ja parlamendivalimisi. Grupeering Biafra Põliselanikud (IPOB) nõuab iseseisvust ibo rahvale, kes on Kagu-Nigeerias enamuses.

Nigeeria kaguosas asuvas Warri linnas sai alles esmaspäeval valimiseelses vägivallas surma viis inimest.

President Muhammadu Buhari taotleb valimistel teist ametiaega. Tema vastane on endine asepresident Atiku Abubakar ja oodatakse, et võistlus saab olema tihe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles