Brüsseli kohus mõistis eestlasest tippametniku vägistamises süüdi (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni hoone.
Euroopa Komisjoni hoone. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Brüsseli kohus mõistis täna vägistamises süüdi Euroopa Komisjoni endise kõrge ametniku, 51-aastase Margus Rahuoja. Kunagist lennunduse ja rahvusvaheliste transpordisuhete direktorit karistas kohus nelja-aastase vabadusekaotusega kinnises vanglas.

Rahuoja juhtumis oli kannatanuks temaga samas asutuses töötanud naissoost jurist, kirjutas Belgia väljaanne La Dernière Heure. Belgia leht süüdimõistetu nime küll ei avalda, kuid ära on märgitud initsiaalid M.R., täpne kunagine ametikoht, kodakondsus ning see, et tegu on 51-aastase mehega, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kohtuotsuse järgi vägistas Rahuoja temast 20 aastat nooremat kolleegi ühe 2015. aasta septembripäeva öistel tundidel Euroopa Komisjoni tööruumides, kus nad olid kahekesi.

Mees eitas kohtus oma süüd, väites, et ta ei kasutanud vägivalda ja seksuaalvahekord toimus vastastikusel nõusolekul. Naisterahval olevat tema sõnul olnud vaba voli lahkuda ruumist.

Kannatanu selgitused, meditsiiniline ülevaatus ja telefonikõnede väljavõtted aga kinnitavad vägistamisjuhtumit.

Noore naise selgituste kohaselt oli mees lukustanud ruumi ukse pärast seda, kui ta oli tualettruumis oksendanud ja seejärel sinna läinud oma mobiiltelefoni ja uksekaardi järele. Samuti ei õnnestunud tal, kasutades ülemuse lauatelefoni, mitmetest katsetest hoolimata oma telefoni üles leida, et kutsuda väljast abi.

Lisaks kinnitas kannatanu kolleeg, kes oli enne keskööd ka tööruumides viibinud, et naisterahvas oli korduvalt lükanud tagasi ülemuse lähenemiskatsed.  

Kohtuotsusest selgub, et Rahuoja oli hiljem pärast tegu helistanud noorele naisele ja palunud ta käest vabandust: «Ma palun sind, anna mulle andeks!»; «Ma olen värdjas!»

Peale vabadusekaotuse mõistis kohus Rahuojalt kannatanu kasuks välja 25 000 eurot.

Rahuojal on plaanis kohtuotsus edasi kaevata.

Praegu töötab seksuaalkuriteo ohvriks langenud jurist jätkuvalt Euroopa Komisjonis, ent teises osakonnas. Rahuoja teenistussuhe aga peatati juba sisejuurdluse tõttu 2015. aasta oktoobris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles