Soolatüügas – üks mure, mitu lahendust!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sirowa

Kuigi soolatüükad ei ole olemuselt ohtlikud, iseloomustavad neid kõiki pikk peiteaeg, ootamatu avaldumine ja nakkamisvõimalus pereliikmetele. Olgu tegemist vaevumärgatava defektiga jalatallal või suurema mustatäpilise kühmuga sõrmel – tüüka iseeneslik paranemine võib võtta kuid või aastaid. Apteekides on aga saadaval vahendeid, mis võimaldavad ka kodustes tingimustes selle probleemiga tõhusalt võidelda.

1. Külmutamine ehk krüoteraapia

Külmutamine on kõige tõhusam soolatüüka eemaldamise viis, mille tööpõhimõte on soolatüüka koe kahjustamine väga külma ainega. Seejärel eemaldab organism ise kahjustatud koe naha pinnalt. Varem vaid kosmeetiku või nahaarsti juures läbiviidav protseduur on nüüd teostatav ka käsimüügitoodetega.

Wortie® on lihtsalt kasutatav soolatüügaste eemaldaja, mis on kasutusvalmis kohe pakendist võttes. Külmutamispliiatsi kumer metallotsik võimaldab suunata külma täpselt soolatüükale, kuid mis eriti oluline – selliselt välditakse külmagaasi ja naha otsest kokkupuudet ning kõrvaloleva nahapinna kahjustamist. Wortie® tõhusus on uuringute kohaselt võrreldav spetsialistide poolt tüügaste eemaldamiseks kasutatavate toodetega ning soolatüüka kadumine toimub üldjuhul 1–2 nädala jooksul. Sobib lastele alates 4. eluaastast ning täiskasvanutele.

Ravile raskemini alluvate soolatüügaste eemaldamiseks on saadaval ka Wortie® Advanced komplekt, milles on lisaks metallotsikuga külmutamispliiatsile ka külma juhtiv geel ning kaitsvad vahtplaastrid. See sobib lastele alates 12. eluaastast.

2. Vedelik

Klassikalisem soolatüügaste eemaldamise vahend kodustes tingimustes on vedelik, mis koorib hapete abil soolatüüka peal oleva naha ning seejärel selle all asuva soolatüüka koe. Mitmed  vedelikud võivad aga kergesti kahjustada ka soolatüüka ümber olevat nahka ning jätta ravitud kohale pleki.

Wortie® Liquid soolatüügaste eemaldamise vedeliku eripäraks on komplektis kaasasolevad läbipaistvad plaastrid. Plaastrite peamine ülesanne on tagada aktiivsete ainete pikem toimeaeg – Wortie® Liquid soolatüügaste eemaldamise vedelikku peab seetõttu kasutama vaid kaks korda nädalas.  Lisaks aitavad plaastrid soolatüügast selle ravi ajal varjata ja kaitsta ning vähendada soolatüüka levimist teistele inimestele.

Wortie® Liquid soolatüügaste eemaldamise tehnoloogia võimaldab kasutada vähemagressiivset ainete kombinatsiooni, mis kuivab juba poole minutiga ning mis täpsel doseerimisel ei kahjusta kõrvalolevat nahka. Sobib lastele alates 4. eluaastast ning täiskasvanutele.

***

Soolatüükad on levinud probleem, eriti lastel ja noortel, kelle organismis ei ole sellevastast immuunsust välja arenenud. Wortie® käsimüügitoodete seeria pakub erinevaid lahendusi soolatüügaste eemaldamiseks ning on kasutusjuhiste täpse täitmise korral nahale ohutud.

Wortie® tooted on meditsiiniseadmed. Enne kasutamist lugeda hoolikalt kasutusjuhendit. Vajadusel konsulteerida arsti või apteekriga.

Copy
Tagasi üles