Trump kinnitas Kaljulaidile saadetud kirjas, et USA jääb alatiseks Eesti liitlaseks ja sõbraks (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump on nüüd ka filmiauhinna võitja.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump on nüüd ka filmiauhinna võitja. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump saatis president Kersti Kaljulaidile Eesti iseseisvuse 101. aastapäeva puhul kirja, milles kinnitas, et USA jääb alatiseks Eesti sõbraks ja liitlaseks.

«Palun võtke Ameerika rahva nimel vastu minu parimad soovid ja südamlikud õnnitlused Eesti iseseisvuse 101. aastapäeval 24. veebruaril. Ameerika Ühendriigid on seisnud Eesti inimeste kõrval alates sellest, kui kaks rahvast sõlmisid 1922. aastal diplomaatilised suhted ning me ei tunnistanud kunagi Eesti vägivaldset inkorporeerimist Nõukogude Liitu. Meie liit on tugev ja me täname teid Eesti juhtiva rolli eest transatlantiliste sidemete hoidmisel ja kaitsmisel,» kirjutas Donald Trump.

USA presidendi kinnitusel hindab ta kõrgelt Eesti eeskuju kui NATO liitlase musternäidist. Trumpi sõnul on hindamatu Eesti panus transatlantilistesse ja ülemaailmsetesse institutsioonidesse, võitlus rahvusvahelise terrorismiga ning juhtiv rolli kübervaldkonnas ja internetivabaduses.

«Eesti osalemine missioonides väljaspool teie territooriumi näitab Eesti pühendumust rahu ja julgeoleku tagamisel kogu maailmas. Päeval, kui te tähistate oma iseseisvuse aastapäeva, seisavad Ameerika Ühendriigid alati teie kõrval ja peavad Eestit liitlaseks ja lähedaseks sõbraks. Meie sõpruse alus on tugev ja ma tean, et tihe ja tulemusrikas koostöö kahe riigi vahel jätkub ka edaspidi,» kirjutas Ameerika Ühendriikide president.

USA presidendi Dondald Trumpi kiri president Kersti Kaljulaidile.
USA presidendi Dondald Trumpi kiri president Kersti Kaljulaidile. Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles