Vakrat ähvardab kõrghariduseta jäämine (38)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside reas riigikogusse kandideeriv Rainer Vakra on kinnitanud, et pole lõputöö tegemiseks pettust kasutanud.
Sotside reas riigikogusse kandideeriv Rainer Vakra on kinnitanud, et pole lõputöö tegemiseks pettust kasutanud. Foto: Eero Vabamägi

Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra kasutas 17 aasta taguses lõputöös viitamata Säästva Eesti Instituudi kolme raportit, millest üks oli sel ajal avaldamata. Tallinna Ülikooli õppeprorektori Priit Reiska sõnul näitab see fakt vähemalt osaliselt, et tollane retsensent ja komisjon ei suhtunud oma töösse hooletult, kuna avaldamata raporti kasutamisel lõputöös on võimatu plagiaati tuvastada.

Eile kogunenud Tallinna Ülikooli seitsmeliikmeline akadeemiline komisjon otsustas, et Vakra 2002. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis kaitstud lõputöös «Pakendijäätmete kogumis- ja taaskasutussüsteemi ettevalmistamine Tartus» on piisavalt viideteta kattuvusi, et alustada haldusmenetlust, mis võib lõppeda tema töö kuulutamisega plagiaadiks.

Reiska ei rutanud eile ennustama, millise tulemusega Vakra 17 aasta taguse lõputöö hindamine lõpeb. «Haldusmenetlus võib lõppeda kahel võimalikul viisil: üks võimalus on see, et Rainer Vakrale jääb diplom alles, ja teine võimalus on, et tema diplom tühistatakse,» ütles Reiska.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles