Islandi peaminister: Eesti suudaks Islandi spordiimet korrata (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi peaminister Katrín Jakobsdóttir rääkis eile Tallinnas meie valitsusjuhi Jüri Ratasega peamiselt andmevahetuse ja digitaalse koostöö tihendamisest.
Islandi peaminister Katrín Jakobsdóttir rääkis eile Tallinnas meie valitsusjuhi Jüri Ratasega peamiselt andmevahetuse ja digitaalse koostöö tihendamisest. Foto: Sander Ilvest

Islandi vasakpoolne valitsusjuht Katrín Jakobsdóttir saabus Eestisse eelkõige tutvuma just e-riigi võimalustega. Ehkki peaminister ei soovinud anda lubadust selle kohta, millal toimuvad Islandil esimesed e-valimised, kinnitati, et kasutama hakatakse Eestis arendatud turvalist andmevahetusplatvormi X-tee, mille abil riigiasutused ja ettevõtted andmeid vahetavad.

Postimehele antud intervjuus avaldas Jakobsdóttir muu hulgas ka edu valemi, mis aitaks Eesti spordielus korrata nn Islandi imet ehk väikese saareriigi jalgpallikoondise uskumatut edu suurel areenil.

Millal toimuvad esimesed e-valimised Islandil?

See on hea küsimus! Ma ei usu, et me veel nii kaugel oleme, aga töötame e-valitsemise suunas, sest pea kogu elanikkond on internetti ühendatud, samuti on peaaegu igaüks sotsiaalmeedias. Meil on vajalik infrastruktuur küll olemas, aga me ei kasuta seda valitsussektoris piisavalt. See on ka siia reisimise mõte – saame oma kogemusi jagada. Kuigi Eesti on Islandist märksa suurem, oleme mõlemad rahvusvahelises mõistes siiski väikeriigid ja tänu sellele on meil võimekus asju oluliselt kiiremini teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles