Briti nooremminister lahkus Brexiti edasilükkamise tõttu valitsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Eustice.
George Eustice. Foto: Neil Hall/Reuters/Scanpix

Briti valitsuse nooremminister George Eustice astus neljapäeval tagasi peaminister Theresa May otsuse tõttu lasta parlamendil hääletada Brexiti edasilükkamise üle.

Põllumajandusminister George Eustice'i sõnul kardab ta, et see samm toob kaasa sündmuste jada, mis kulmineerub sellega, et Euroopa Liit dikteerib edasilükkamise tingimused ja «alandab meie riiki».

Eustice hääletas 2016. aasta referendumil EL-ist lahkumise poolt ja toetab lahkumislepet, mille May Brüsseliga saavutas ja mille alamkoda 15. jaanuaril tagasi lükkas.

Briti alamkoda toetas kolmapäevasel hääletusel 502 poolt- ja 20 vastuhäälega May ettepanekut Brexiti edasilükkamise kohta, kui parlament tema lahkumisleppega ikkagi rahule ei jää.

Briti peaminister taotleb järgmise kahe nädala vältel jätkuvalt muudatuste tegemist lahutusleppesse, mille avamise Euroopa Liit on välistanud, ja on lubanud jaanuaris suure häälteenamusega maha hääletatud leppe 12. märtsil alamkojas uuesti hääletusele panna. 

Kui May´l ei õnnestu lahutusleppesse muudatusi saavutada, on ta andnud parlamendile lubaduse korraldada vastavalt 13. ja 14. märtsil hääletused selle üle, kas lahkuda EL-ist leppeta või lükata Brexit lühikeseks ajaks edasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles