Pääses viimasel minutil: saarlastest vanapaar aitas hädalise jääkülmast jõest välja

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgi.
Jõgi. Foto: Peeter Kümmel/Sakala/Scanpix

Esmaspäeva hommikul aitas vanapaar Saaremaal Irase jõest ilmselt üsna viimasel minutil välja meesterahva, kes vastasel korral olnuks alajahtumise tõttu surmalaps, kirjutab Saarte Hääl.

Unimäe külas Võhma tee ääres elavad Villem ja Ludmilla Püüding olid parasjagu sättinud end Kuressaarde poereisile ja keerasid auto suurele maanteele. Mõnikümmend meetrit edasi sõitnud, märkas Villem paremal pool tee ääres Irase jões inimest.

«Ta on mul taksojuht, tal jagub silmi igale poole,» kiitis proua Ludmilla oma meest. «Mina istusin paremal pool, aga ei näinud midagi. Kes see ikka kraavi vahib.»

Auto kinni pidanud, ronisid vanakesed välja ja nüüd nägi ka Ludmilla keset kraavi heledapäist peanuppu ja käsi, mis olid klammerdunud jõevees hulpivate oksaraagude külge. Villem hakkas kohe häirekeskusse helistama, kaheksakümneaastane proua sai aga jõe äärest pihku puutoki ning sirutas selle hädalisele, et ta kaldale aidata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles