Kevadele vastu säravvalge naeratusega: hammaste valgendamise võlud ja ohud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Clean & White Fusion EU

Kui hoolikast suuhügieenist pole piisanud ning peeglist vaatavad vastu kollakad hambad, on aeg mõelda valgendamisele. Hammaste valgendamine on populaarsem kui kunagi varem ning võimalusi selleks on palju. Mida tasub jälgida, kui valida valgenduseks sobivat meetodit?

Kuidas võidelda kollaste hammastega?

«Mul on väga tundlikud hambad. Olen ise hambaid valgendanud Beaming White toodetega juba viis aastat. Olen testinud ka teisi tooteid, kuid need on mu lemmikud - toimivad hästi ega tee hambaid tundlikuks,» jagab ettevõtte ametlik esindaja Eestis Krislin Pihlamägi oma teekonda hammaste valgendamiseni.

Pihlamägi soovitab alustada valgendavast hambapastast või looduslikust söest. Kui need ei anna soovitud tulemust, soovitab ta võtta kasutusse hammaste valgenduskomplekt. «Koduseid hammaste valgendamise komplekte kasutatakse viimastel aastatel üha rohkem, kuna see on kiire, lihtne ja toimib hästi,» kommenteerib Pihlamägi. Valgendamise protsess on lihtne - geeli ja valgenduslambi koosmõjul puhastub hamba pind ning hambad valgenevad. 

Kuigi protsess ise on ohutu, käivad hammaste valgendamisega kaasas ka mitmed hirmud. Põhiliselt kardetakse, et valgendamine muudab hambad tundlikuks ning kahjustab neid. «Jah, nii võib juhtuda, kui kasutatakse tooteid, mille vesinikperoksiidi sisaldus on suurem kui 0,1 protsenti,» kommenteerib Pihlamägi ning lisab, et Euroopa Liidu nõuete järgi ei tohi see sisaldus olla 0,1 protsendist suurem. «Sellise sisalduse juures on valgendamine ohutu ja ei riku meie hambaid,» rõhutab ta, et õiged ja kvaliteetsed tooted tagavad ohutu protseduuri ja kauni naeratuse.

Sellegi poolest tasub kindlasti enne valgendamist uurida komplekti ja ettevõtte kohta, kes seda müüb ning kontrollida toodete nõuetele vastavust. «Kõik ismile.ee e-poes müüdavad tooted vastavad regulatsioonidele ning omavad vastavaid sertifikaate. Valgendavad tooted on täiesti ohutud, ei kahjusta hambavaapa ega tee hammast tundlikuks. Meie eesmärk on pakkuda inimestele kvaliteetseid, turvalisi ja nõuetele vastavaid tooteid,» kinnitab Pihlamägi.

Valgendamine on kiire ja lihtne

Valgemate hammaste saamiseks piisab kahest pooletunnisest protseduurist. Kui mitmed turul olevad tooted on sellised, mida peab kasutama mitmeid päevi (või nädalaid) järjest, siis Beaming White toodetega piisab ühest tunnist. Protseduuri sagedus on individuaalne ning sõltub suuresti ka inimese igapäevastest harjumustest. Korrata võib protseduuri iga nelja kuu tagant. «Kes armastab palju kohvi juua või suitsetab, sellel püsib valgendus kindlasti vähem, aga keskmiselt püsib tulemus aasta,» räägib Pihlamägi.

Et tulemus kauem säiliks, on oluline hammaste eest ka pärast valgendust hoolt kanda. «Kui olete oma hambaid valgendanud, saab tulemuse püsimiseks võtta kasutusse ka ismile.ee e-poes müüdavad järelhoolduse tooted,» tutvustab ta. Lisaks hambapastale ja -niidile on müügil näiteks valgenduspliiats, mis mõeldud kohviarmastajatele.

Foto: Forever White XL Pen

Kõigile hammaste valgendamine ei sobi

Kuigi tänapäeval on hammaste valgendamine tehtud võimalikult ohutuks, tasuks enne veenduda, et valgendamine sinule vastunäidustatud pole. Geeli kasutatavad tooted ei sobi rasedatele, kuid lapseootel naiste jaoks on olemas alternatiivid. «Rasedatele soovitame aktiivsütt või valgendavat hambapastat,» räägib Pihlamägi, et enne valgendavaid protseduure tasuks konsulteerida enda arstiga. Samuti ei sobi valgendamine inimestele, kellel on igemehaigused või hambapõletik. 

Mida sisaldab hambavalgenduskomplekt?

Eesti Kosmeetikute Liidu liige ja koostööpartner iSmile.ee pakub kodus kasutamiseks Beaming White hammaste valgenduskomplekte, aga ka stardikomplekte salongidele. iSmile.ee kõige populaarsem toode on kodune hammaste valgenduskomplekt, mis sisaldab 10ml valgendusgeeli, LED-lampi, vormi alumistele ja ülemistele hammastele, hoiustamise kotti ja instruktsioone.

Copy
Tagasi üles