Uuring: venelaste usaldus Putini vastu langes rekordmadalale (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Uuringuagentuuri VTsIOM küsitlusest selgus, et usaldus Venemaa presidendi Vladimir Putini vastu on langenud rekordmadalale tasemele.

7. märtsil avaldatud küsitlustulemustest selgus, et usaldus Putini vastu on langenud 32 protsendini. Tegemist on madalaima tulemusega alates 2006. aastast.

Sama agentuuri jaanuaris avaldatud küsitlustulemuste kohaselt oli usaldus Putini vastu 33,4 protsenti, veel mullu novembris oli see 39 protsenti.

Viimane küsitlus leidis aset ajavahemikus 25. veebruarist 5. märtsini ehk vahetult pärast seda, kui Putin pidas 20. veebruaril iga-aastase kõne olukorrast riigis. Vaatlejate sõnul püüdis Putin kõnega parandada oma kuvandit, mis sai tõsise hoobi pärast valitsuse eelmise aasta otsust tõsta pensioniiga.

Väljaande Kommersant andmetel oli Putini selleaastase kõne vaatajate arv madal. Nii vähe televaatajaid kogunes kõnet vaatama viimati 2014. aastal.

Usaldus presidendi institutsiooni oli viimati kõige kõrgem vahetult pärast Krimmi annekteerimist 2014. aastal. Tänaseks on majandusraskused, madalad palgad ja pensionireform usaldust presidendi vastu oluliselt vähendanud. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles