Kaks astronauti ja kosmonaut jõudsid edukalt kosmosejaama (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmoselaev Sojuz
Kosmoselaev Sojuz Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS

Kosmoselaev Sojuz toimetas reedel edukalt Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS) kosmonaudi Aleksei Ovtšinini ning astronaudid Nick Hague ja Christina Kochi.

Vene kosmoseagentuur Roskosmos teatas veebruaris, et on sõlminud leppe, mille kohaselt tehakse tänavu viis lendu Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS).

Kaks neist on veolaeva Progress ning ülejäänud mehitatud Sojuz MS-12, Sojuz MS-14 ja Sojuz MS-15 lennud. Järgmise aasta algul tehakse Progressiga veel üks varustuslend.

Mehitamata Sojuz MS-14 viib augusti lõpus ISS-i varustust ja see stardib Sojuz-2.1.a raketiga, millel on digitaalne juhtimissüsteem. Missiooniga katsetakse Sojuz-2 raketti, mis vahetab järgmisel aastal välja Sojuz-FG.

Esialgsed plaanid on tehtud ka Progress MS-13 ja Sojuz MS-15 stardiks detsembris ja Progress MS-14 stardiks 2020. aasta talvel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles