Ministeerium küsib vangide C-hepatiidi raviks ligi 700 000 eurot (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Tairo Lutter

Justiitsministeerium taotleb valitsuse reservist täiendavalt 675 000 euro eraldamist enam kui üheksakümne C-hepatiiti põdeva kinnipeetava ravijuhendijärgse ravi tagamiseks.

Justiitsminister Urmas Reinsalu märgib rahandusministeeriumile saadetud taotluses, et justiitsministeeriumil ei ole vahendeid seesuguse kulu katmiseks, kuna vanglate ravimite eelarve kokku on ca 350 000 eurot aastas.

«Arvestades asjaolu, et kinnipeetavaid on vanglates üle 2500, teeb see ühe isiku ravimi- ja meditsiinitarvikute kuluks umbes 140 eurot aastas. Kuna C-hepatiidi ravi on kulukas, ei ole seda antud summa arvelt võimalik katta,» selgitab Reinsalu.

Justiitsministri kinnitusel on käesoleval aastal C-hepatiidi raviks sihtotstarbeliselt eraldatud 100 000 eurot, mille eest on võimalik soetada ravimid kõige rohkem kolmeteistkümnele akuutset sekkumist vajavale kinnipeetavale, kohest ravi vajavaid isikuid on samas üle 40, kelle terviseseisund ravi mittesaamisel järk-järgult halveneb.

Üldse on Eesti vanglates praegu C-hepatiidi ravi vajavaid kinnipeetavaid kokku üle üheksakümne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles