Pealinna koolid ja lasteaiad peavad nutikuud enam kui 300 üritusega

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

1. aprillil algab Tallinnas traditsiooniline nutikuu, mille jooksul haridusasutused jagavad oma häid kogemusi, kuidas muuta õppimine loomingulisemaks ja nutikamaks, tõsta digipädevust ning lõimida neid eri õppeainetesse. Ühtekokku korraldatakse enam kui 300 nutiüritust.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev tõdes, et üha enam sõltub tänapäeval inimese elu nutikatest lahendustest ja uutmoodi lähenemisest. «Nutitelefonidest, arvutitest ja robotitest on juba praegu saanud lahutamatu osa meie argipäevast,» nentis Belobrovtsev. «Seepärast tuleb lapsi õpetada juba varases eas toimetama digimaailmas targalt ja kasutama digivõimalusi heal ja õigel eesmärgil. Nutikuu on üks võimalik väljund, kuidas levitada head praktikat lastele digiteadmiste jagamisel ning tutvustada selles vallas uusi võimalusi, mis täienevad lausa iga päevaga.»  

Nutikuud koordineerib Tallinna Haridusamet, kuid sündmusi korraldab üle kolmekümne kooli ja kuuekümne lasteaia. Ühtekokku pakutakse huvilistele üle 300 nutika sündmuse ja tegevuse. Peamiselt on tegemist ühe asutuse lastele või õpilastele, õpetajatele ja lapsevanematele mõeldud üritustega, kuid ka haridusasutuste ühiseid ning laiemale publikule suunatud ettevõtmisi tuleb kokku enam kui kuuskümmend. 

Näiteks korraldab Lasnamäe Vene Gümnaasium lasteaedade vanemate rühmade lastele ja 1. klasside õpilastele ürituse «Elame targas majas». Laste ülesandeks on seal targa maja ja selle ümbruse ehitamine, kasutades Lego WEDO 2.0 komplekti.

Ehte Humanitaargümnaasium korraldab aga Põhja-Tallinna lasteaedadele mängu «Nutiseiklus», kus lapsed külastavad erinevaid tööjaamu ja kus nad saavad proovida mitmesuguseid nutivahendeid nagu haridusroboteid, äppe ja muud. 

Pelgulinna Gümnaasium viib läbi midagi hoopis erilist: droonimatkaringi droonitunni lasteaias Maasikas. Droonimatkaringi õpilased õpetavad mudilastele nii drooniga lendamist kui ka programmeerimist.

Kõikide suuremate ürituste kava veel täieneb, kuid seda saab jälgida siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles