Tallinn sai endale Toonela tänava garaažiboksid

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XII noorte laulu-ja tantsupidu. Kalevi staadion.
XII noorte laulu-ja tantsupidu. Kalevi staadion. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kalevi staadionile Toonela tänavalt teise juurdepääsu rajamise vajadusest tingitult pidi linn 60 garaažiboksi võõrandama. Kaks aastat hiljem on vaidlused lõppenud ja linn on saanud endale garaažid.  

Tallinna abilinnapea Eha Võrk mainis, et 2017. aastakevadel andsid 8 omanikku 60st oma nõusoleku garaažibokside võõrandamiseks. «Teiste omanike vastuseisust tulenevalt jõudis 60 garaažiboksi võõrandamine viimase viie garaaži üleandmisega lõpule alles viie päeva eest,» sõnas Võrk

52 boksi omanikud valisid teise tee ja vaidlustasid kohtus nii vara võõrandamise otsused kui hindamisaktid.

Linnavaraamet pidas kahe aasta jooksul läbirääkimisi ja kohtuvaidlusi ning viimaste võõrandamise kohtus vaidlustanud omanikega saavutati kokkulepped märtsikuu lõpuks. Garaažibokside ostuks kulus kokku 507 024 eurot.

Tallinna Kommunaalamet alustas Toonela tänava rekonstrueerimise projekti koostamist 2017. aasta alguses. Kus selgus ka, et Kalevi staadionile täiendava juurdepääsu rajamiseks on vaja lammutada teele ette jääv 60 boksist koosnev garaažilinnak.

Tallinna Kommunaalamet on Toonela tänava rekonstrueerimist juba alustanud, uus tänav valmib juuli algul toimuvaks laulu- ja tantsupeoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles