Reformierakonna fraktsioon ei toeta Kõlvartit Tallinna linnapeana (13)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Madis Sinivee

Reformierakonna Tallinna Linnavolikogu fraktsiooni esimees Kristen Michal sõnas peale fraktsiooni kohtumist Keskerakonna Tallinna linnapeakandidaadi Mihhail Kõlvartiga, et reformierakondlased hääletavad Kõlvarti plaani vastu põgeneda all-linna ning lasta EKRE lahinguta võimule Toompeal.

«Meie ja Keskerakonna plaanide erinevused Tallinnas on üldteada. Reformierakond tahab hea kvaliteediga eestikeelset õpet lasteaiast, et lapsed saaksid parema tuleviku, Keskerakond selleks samme ei astu. Valveperearstiteenus õhtuti ja nädalavahetustel, uued trammiliinid Haabersti, Mustamäe, Lasnamäe ja Pirita suunal või pensionäride teenusmajad – sõnades justkui toetatakse, aga linnavalitsus ei ole kahe aastaga suutnud palju korda saata.

Keskerakond veab valijaid alt – sõnad ja teod ei kattu poliitilistes valikutes. Seetõttu ka ei saa me toetada Mihhail Kõlvarti  lahkumist all-linna ja EKRE lahinguta võimule laskmist Toompeal. Riigikogus, kuhu valijalt mandaati küsiti, oli enam kui piisavalt neid eesti ja vene saadikuid, kes oleks saanud põhimõtted ja valijale lubatu seada ettepoole kohast valimisnimekirjas või töökohast. Arvan, et täna ja edaspidi esindan ka Keskerakonna seniseid valijaid, kui ütlen otse – linna juhtimine ei saa olla kaup EKRE-koalitsiooni vaikiva toetamise eest,» sõnastas Michal Reformierakonna fraktsiooni positsiooni.

Riigikogus on Keskerakonna, Isamaa ja EKRE loodaval koalitsioonil kokku 57 saadikukohta. Saadikuid, kellest sõltub Keskerakonna otsus EKREga koalitsioon sõlmida, on ajakirjanduse hinnangu põhjal Keskerakonnas koos Kõlvartiga olnud enam kui piisavalt, et nende vastuotsus muudaks selle valitsuse sünni võimatuks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles