ERR: kolm parteid on ministriportfellide jaotuses kokku leppinud (41)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonikõneluste pressikonverents.
Koalitsioonikõneluste pressikonverents. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahvusringhäälingu andmetel on Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Isamaa jõudnud kokkuleppele ministriportfellide jaotuses.

Ministriprotfellide arv jääb samaks, mis tähendab, et kohti on 15.

ERRi andmetel saab Keskerakond peaministri, majandus- ja taristuministri, haridusministri, sotsiaalministri ning riigihalduse ministri koha. Sotsiaalministri ametikoht luuakse praeguse sotsiaalkaitse- ning töö- ja tervishoiuministri ametikohtade kokkuliitmisel. EKRE-le läheb rahandusministri, siseministri, maaeluministri, keskkonnaministri ja väliskaubandusministri koht ning Isamaa saab välisministri, kaitseministri, justiitsministri, kultuuriministri ja rahvastikuministri koha.

Toomas Sildam kommenteeris «Aktuaalses kaameras», et haridusministrina jätkab tõenäoliselt Mailis Reps, sotsiaalministriks saab tõenäoliselt Jaak Aab, majandus- ja taristuministriks võiks saada Taavi Aas ning riigihaldusministri kohal võiks jätkata Janek Mäggi. Rahandusministriks võiks Sildami sõnul saada Martin Helme ja siseministri koht võiks minna Mart Helmele. Rohkem Sildam spekuleerida ei soovinud.

Seni on meediast läbi käinud, et kultuuriministri kohale võiks asuda Tõnis Lukas.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles