Sõber tabatud spioonist: «Ta on Eesti-meelsem kui paljud eestlased!» (5)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kulikovi (paremal) treeneriteeneid on tunnustanud ka Eesti Olümpiakomitee. FOTO: Raigo Pajula/EOK
Vladimir Kulikovi (paremal) treeneriteeneid on tunnustanud ka Eesti Olümpiakomitee. FOTO: Raigo Pajula/EOK Foto: Raigo Pajula/EOK

Sõprade ja tuttavate sõnutsi on 51-aastane Vladimir Kulikov rahulik ja hea inimene ja seejuures tõeline Eesti patrioot. Nüüd istub eeskujuliku teenistuse läbinud endine kaitsepolitseinik vangis väidetava Eesti-vastase luuretegevuse tõttu.

Eile tegi kaitsepolitsei (kapo) aastaraamatu pressikonverentsil teatavaks uudise, mis oli nii värske, et raamatusse ei jõudnudki: 26. märtsil vahistati endine kapo teenekas ametnik Kulikov kahtlustatuna riigivastases tegevuses.

Noortetreenerina leiba teeninud Kulikovi judoklubi juhile Andrei Batejevile oli uudis sõbra väidetavast riigivastasusest mõistagi šokeeriv.

«Tunnen teda juba lapsepõlvest saati. Ta on väga hea inimene,» nendib Batejev. Ta tunnistab, et tal on valus mõelda, kuidas nõnda hea inimene peab vangis istuma, ning sõbra väidetav riigivastasus tuleb talle suure üllatusena. «Ta on minu arvates Eesti-meelsem kui paljud eestlased!»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles