Indrek Tarandi togimises süüdistatavad mehed astuvad kohtu ette mais (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
videokaader
Tallinn. 26NOV18. EKRE meeleavaldus Toompeal rändepaktu vastu. Kõnekoosoleku alguses mikrofoni haaranud eurosaadik Indrek Tarand sai meeleavaldusel osalenutelt peksa.
videokaader Tallinn. 26NOV18. EKRE meeleavaldus Toompeal rändepaktu vastu. Kõnekoosoleku alguses mikrofoni haaranud eurosaadik Indrek Tarand sai meeleavaldusel osalenutelt peksa. Foto: Erik Prozes

Mullu novembris riigikogu hoone ees Toompeal EKRE rändeleppe vastasel meeleavaldusel poliitik Indrek Tarandit toginud mehed astuvad kohtu ette mais.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 58-aastast Meelis Osa ja 56-aastast Mart Riebergi avaliku korra raskes rikkumises vägivalda kasutades.

Süüdistuse järgi togisid mehed mullu 26. novembril EKRE meeleavaldusel lavale ronida üritanud ja mikrofoni enda kätte haaranud Tarandit, viimane pääses siiski vigastusteta.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Alar Lehesmets ütles, et oma seisukohtade kaitseks vägivalla kasutamine on lubamatu.

«Igal inimesel on õigus meelt avaldada ning riigikogu esine plats Toompeal ongi kõige õigem koht, kus oma arvamus välja öelda. See õigus peab jääma igale inimesele ning seejuures ei tohi keegi karta, et teda oma mõtete välja ütlemise eest võidakse rünnata,» ütles Lehesmets.

Kriminaalasja uuris Põhja prefektuur ja uurimist juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kohus määras esimese istungi 10. maile.

Karistusseadustik näeb sellises kuriteos süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles