Aprillis langes enim EKRE toetus (15)

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tuumik Mart ja Martin Helme lähevad valitsusse.
EKRE tuumik Mart ja Martin Helme lähevad valitsusse. Foto: Priit Mürk/ERR

Aprillis langes enim toetus EKRE-le ning kasvas Reformierakonnale ja Eesti 200-le, selgus ERRi tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Reformierakonnale 30 protsenti valijatest, samas märtsikuises uuringus oli neil toetajaid 27 protsenti ning riigikogu valimistel kogus Reformierakond 28,9 protsenti toetust, vahendas rahvusringhääling.

Populaarsustabelis teisel kohal on Keskerakond 24 protsendi suuruse toetusega, kuu varasemaga võrreldes see ei muutunud ning 3. märtsil toimunud valimistel oli Keskerakonna toetusprotsent 23,1.

Kolmandal kohal on endiselt EKRE, kuid nende toetus võrreldes märtsikuuga langes oluliselt – märtsis oli EKRE-l toetajaid 21 protsenti, kuid aprillis 16 protsenti, samas valimistel sai EKRE 17,8 protsendi valijate toetuse.

Sisuliselt võrdse toetusega oli aprillis kolm parteid: Isamaad toetas üheksa, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kaheksa ning ka parlamendivälise Eesti 200 toetus oli kaheksa protsenti, samas kuu varem olid toetusnumbrid vastavalt 11, üheksa ja viis ehk Isamaa on veidi kaotanud ning Eesti 200 toetajaid juurde võitnud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles