Kaljulaid kutsub Putini Tartusse (17)

Copy
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin Foto: Konstantin Sednev

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ütles pärast kohtumist Vladimir Putiniga, et esitas Venemaa presidendile kutse tulla järgmise aasta suvel Eestisse. 

Kersti Kaljulaid ütles kohtumise järgsel pressikonverentsil, et kutsus Venemaa presidendi Vladimir Putini järgmise aasta juulis Tartus toimuvale soome-ugri rahvaste maailmakongressile.

Kaljulaid ütles, et ta ei tea, kas Putin vastab kutsele ja tuleb Eestistisse.

«Ta ütles kutse peale vastuseks, et Tartu on ilus linn,» ütles Kaljulaid.

Soome-ugri rahvaste maailmakongress on soome-ugri ja samojeedi rahvaste esindusfoorum, mis on sõltumatu valitsustest ja poliitilistest parteidest ning toetub oma tegevuses maailma soome-ugri rahvaste koostöödeklaratsioonile.

Kongressi eesmärkideks on arendada ja kaitsta soome-ugri rahvaste rahvusteadvust, kultuure ja keeli, edendada soome-ugri rahvaste omavahelist koostööd, käsitleda aktuaalseid probleeme ja leida neile lahendus.

Esimene kongress toimus 1992. aastal Sõktõvkaris, seejärel on need toimunud iga nelja aasta tagant vaheldumisi Ungaris, Soomes, Eestis ja Venemaal. Järgmine, VIII soome-ugri rahvaste maailmakongress toimub 2020. aasta juulikuus Tartus.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles