Prangli saarel purjus mehe jahirelvast kuulihaava saanud koer suri (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Laetud jahipüss.
Laetud jahipüss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Prangli saarel ööl vastu reedet purjus mehe jahirelvast kuulihaava saanud koer suri.

Eestimaa Loomakaitse Liit teatas täna, et kuulihaavast raskelt vigastada saanud koer on surnud.

Politsei sai reede öösel kella 1.15 paiku väljakutse Prangli saarele, kus oli tulistatud koera.

Politsei pressiesindaja ütles Postimehele, et sündmuskohale saabunud politseinikud leidsid eest kolm joobetunnustega meest. Nendega vesteldes selgus, et mehed olid koos alkoholi tarvitanud, kui kaks talus viibinud koera läksid omavahel kisklema.

Loomi lahutades oli üks koertest hammustanud 53-aastast meest, mille peale haaras mees oma jahirelva ning tegi koera suunas lasu.

Koera tulistanud mees loovutas kasutatud relva ning muud talus olnud relvad ja laskemoona vabatahtlikult politseile hoiule. Mees omab relvaluba.

Kannatada saanud koeral on vigastatud alalõua piirkond. Saarel ei õnnestunud veterinaari telefonitsi kätte saada ning koeraomaniku vend lubas hommikul ise loomale abi otsida.

Politseist rõhutati, et juhtunusse suhtutakse tõsiselt ning kõik juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Loomakaitsjad: tegemist oli väga sõbraliku koeraga

Seevastu loomakaitse liit avaldab sotsiaalmeedias veendumust, et väide, et Muki kakles teise koeraga ja ründas inimest, ei saa tõsi olla. «Naabrite sõnul oli tegemist väga sõbraliku koeraga, kes kõndis külas vabalt ringi ja oli valvuriks ka naabritele,» kinnitavad loomakaitsjad.

«Kui koer ründas inimest, siis oleks politsei pidanud kohapeal fikseerima vigastuse. Niisama purjus inimese jutt, kusjuures ainult tulistaja jutt, pole sedavõrd pädev, et seda esitleda pressiteates ametliku versioonina,» avaldavad loomakaitsjad pahameelt.

«Fakt on see, et politsei jättis koonu tulistatud ja verd jooksva koera abita. Kas purjus inimeste lubadus koerale abi otsida on tõesti piisav? Iga inimese, sealhulgas politseiametniku, inimeseks olemise üheks mõõdupuuks on hoolimine ja empaatiavõime,» märgitakse sotsiaalmeedias.

Politsei operatiivjuht: sotsiaalmeedias levib valeinfo

Laupäeval kommenteeris Postimehele Pranglil aset leidnud juhtumit Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Krull. «Eilsel juhtumil, kus Prangli saarel tulistas joobes mees samas seltskonnas olnud kaaslase koera, oli politsei esimene ülesanne kõrvaldada oht inimestele.  Politsei võttis purjus seltskonnalt kaks jahirelva ning laskemoona,» ütles Krull. 

Krull märkis, et vigastada saanud koera eest jäi hoolitsema omaniku lähedane, kes oli kaine.  «Politseinikud püüdsid saada ühendust ka saarel viibinud veterinaariga, kuid see ei õnnestunud. Kuna looma eest vastutab tema omanik ja sellel puhul omaniku lähedane lubas ise koeraga tegeleda, siis jäi koer patrulli lahkudes saarele.»

«Sotsiaalmeedias levib valeinfo, et politsei ei võtnud seltskonnalt relvi ning pidi korraldama mandrilt koerale abi või pidanuks looma ise saarelt ära tooma. Need väited ei vasta tõele,» rõhutas Krull.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles