Rootsist tellitakse aina rohkem autosid. Swedcar selgitab.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Swedcar Estonia OÜ

Kui palju Rootsist autosid tellitakse?

Swedcar.ee vahendusel tuleb iga nädal 2-6 sõidukit nädalas, kuid üldiselt tarnivad sealt endale müüki ka Eesti Mercedese, BMW ja Audi edasimüüjad. Eks just seepärast, et sealsed hinnad on paremad.

Kas Swedcarist tellitavate autode hulk on kasvanud?

Nõudlus on sel aastal loomulikult kasvanud, kuid ise püüame kvaliteedi tagamiseks püsida viie-kuue aasta vanuste autode piirimail. Kuna oleme ainsad, kes Rootsist tellimusel toojana vaatavad ka auto enne ostu üle, ei ole meil mõtet oma tehnikuid iga suvalise auto peale üle Rootsi lennutada. Samuti uurime alati enne ka müüja tausta.

Iga autot tooma ei minda?

Kindlasti mitte. Kui auto ei osutu korralikuks, kanname ise ülevaatamise kulud ning sellest tulenevalt teeme ka korraliku eeltöö. Meil on ka Rootsis partnereid, kes oskavad hinnata võimaliku tehingupartneri tausta.

Ka Rootsi müüjad on usaldusväärsed?

Üldine seis on hea. Rootsis nõuab seadus, et müüja vastutaks tarbijale müüdud sõiduki eest kuus kuud. Sellest tulenevalt tehniliselt kehva autot müüa ei saa. Küll aga on oluline visuaalne pilt ja kuluosade seisukord selgeks teha, sest müüja nende puuduste eest ei vastuta.  Eraisikute vahel toimuva kohta ei oska kommenteerida, sest me eraisikutega tehinguid ei tee. Rootsi kodanik üldjuhul ise oma autot ei müü, vaid teeb seda läbi ettevõtte.

Kust saab soovi korral endale Rootsist autot valida?

Suuremad portaalid on Blocket.se ja Autouncle.se. Swedcar.ee on Autouncle’i esindaja Eestis, nii et kui vaadata kuulutusi www.swedcar.ee , on info emakeelne. Samuti filtreerib Swedcar.ee välja eraisikute kuulutused. Nüüd võime tuua juba ka uusi sõidukeid, mida vahepeal Eestisse ei saanud tarnida.

Swedcar Estonia OÜ sai just hiljuti aastaseks ning esimesel tegevusaastal jõudsime 1,8 miljoni eurose käibeni, kuid viimastel kuudel on müük püsivalt ületanud 250 000 euro piiri. Swedcar Estonia on Väikeliising Eesti tütarettevõte.

Copy
Tagasi üles