Narkoärikad kasutasid uimasti peitmiseks tänavale pargitud autosid

Andres Einmann
, päevatoimetaja
Copy
Narkotalituse ametnikud said mullu 1. novembril Maardu eramajast kätte üle 13 kilogrammi marihuaanat, mis oli pakitud Maxima kilekottidesse.
Narkotalituse ametnikud said mullu 1. novembril Maardu eramajast kätte üle 13 kilogrammi marihuaanat, mis oli pakitud Maxima kilekottidesse. Foto: MTA narkotalitus

Maksu- ja tolliameti narkotalitus sai jälile hästi organiseeritud Tallinna narkojõugule, kes üüris uimastite ladustamiseks konspiratiivkortereid ja kasutas nende edasiandmiseks tänavatele pargitud autosid.

Uurimise käigus kogutud tõendid andsid alust esitada süüdistuse, et jõuk äritses mullu poole aasta jooksul ligi kilogrammi kokaiini ja 27 kilogrammi marihuaanaga. Sellega saaks tekitada narkojoobe 45 000 inimesele ehk kogu Pärnu linna elanikkonnale.

Riigiprokuratuur saatis eelmisel nädalal kohtu ette 44-aastase Sergei, 47-aastase Vladimiri, 24-aastase Elise, 49-aastase Nikolai, 44-aastase Romani, 34-aastase Grigori ning 28-aastase Ilja. Neist neli esimest on vahi all, kolm viimast aga vabaduses.

Kahte süüdistatavat on varem karistatud narkokuritegude eest, seejuures grupi liidrit välisriigis. Ühte neist on varem karistatud liikluskuriteo eest. Osa süüdistatavaid pole varem millegagi politsei tähelepanu pälvinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles