Tallinna tänavatel töötab 31 sahk-puisturit ja traktorit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kommunaalameti andmetel töötab praegu Tallinna tänavatel 31 sahk-puisturit ja traktorit, neile lisaks tegeleb ülekäikude ja ühissõidukipeatuste hooldusega 29 käsitööbrigaadi.

Eile õhtul saabunud talvine ilm tõi kaasa teede ootamatult libedaks ning linnas liiklemise ohtlikumaks ja riskantsemaks muutumise. Lund, lörtsi ja ka jäiteohtu on oodata järgnevatekski päevadeks.

Lume- ja libedusetõrjeks on kommunaalameti lepingupartnerite kasutuses 43 sahk-puisturit, lisaks väiketehnika kõnniteede ja ülekäigukohtade puhastamiseks, sealhulgas 27 traktorit ning muu spetsiaalne talvine puhastustehnika.

Teede libedaks muutumise ohu tõttu peaksid autojuhid ja jalakäijad sihtkohta jõudmiseks harjumuspärasest rohkem aega varuma.

«Tallinna teede hooldamisega tegelevad ettevõtted pööravad ka alanud talveperioodil libeduse ennetamisele ja eriti just teetõusude puhastamisele suurt tähelepanu,» kinnitas abilinnapea Kalle Klandorf. Ta lisas, et ohtlikematele tõusudele ja ristmikele on paigaldatud 27 puistematerjalikonteinerit, kust igaühel on vajadusel võimalik teele puistamiseks peenkruusa võtta.

Tallinna kommunaalamet tuletab kinnistuomanikele meelde, et nende kohustuseks on tagada hooldustööde tegemine kinnistuga külgnevatel kõnniteedel. Vastavalt Tallinna heakorraeeskirjale tuleb heakorratööd kõnniteedel lõpetada hommikul kella 7-ks, vajadusel tuleb kõnniteid puhastada ka päeva jooksul.

Kommunaalameti hooldusosakond ja tänavapuhastusfirmad jälgivad operatiivselt ilmateateid ning tagavad ööpäevaringse lume- ja libedusetõrjeks valmisoleku.

Kõigile puhastus- ja libedustõrjemasinatele on paigaldatud GPS-süsteemid, mille abil on kommunaalameti hooldusosakonna töötajatel ja puhastusettevõtetel võimalik masinate tööd reaalajas jälgida.

Tänavapuhastusalaste küsimustega võib pöörduda linna abitelefoni 1345 poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles