Pärnu maantee saab 4200 euro eest uue jõuluvalgustuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus valgustuslahendus paigaldatakse tänavaäärsetele valgustipostidele ning seda on tunduvalt lihtsam hooldada ja vajadusel teisaldada.
Uus valgustuslahendus paigaldatakse tänavaäärsetele valgustipostidele ning seda on tunduvalt lihtsam hooldada ja vajadusel teisaldada. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus eraldab homsel istungil kommunaalametile reservfondist 4200 eurot uue talvise iluvalgustuse paigaldamiseks Pärnu maantee Viru väljaku ja Eesti Draamateatri vahelisele lõigule.


Kommunaalameti andmetel on sealne olemasolev talvevalgustus paigaldatud aastal 2006. Talvehooajaks valmistumiseks valgustuslahenduse ülevaatamisel ja kontrollimisel selgus, et puudele paigaldatud valgusketid on väga amortiseerunud.

«Seoses valguskettide paigalduse keerulisusega, hoitakse valguskette puudele paigaldatuna aastaringselt ning nad on seetõttu ilmastikutingimuste poolt mõjutatavad. Arvestades olemasoleva valgustuslahenduse korrastamise kulude mahtu, on otstarbekam paigaldada tänavalõigule uus valgustuslahendus. Kommunaalamet on koostöös linnadisainer Urmas Kaldaruga valinud välja uued võimalikud valgustuslahendused Pärnu maanteele, mida kokku on planeeritud paigaldada 23 tükki,» selgitab eelnõu seletuskiri.

Uus valgustuslahendus paigaldatakse tänavaäärsetele valgustipostidele, mida on oluliselt lihtsam hooldada ja vajadusel teisaldada. Lisaraha taotlus on tingitud asjaolust, et kommunaalameti poolt Pärnu maantee postidekoratsioonide paigaldamiseks korraldatud riigihanke tulemusel ületas parim pakkumine 4200 ulatuses ulatuses 2011. aasta tänavavalgustuse investeeringute jääksummat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles