Välisminister Urmas Reinsalu kõneles telefonis oma Läti kolleegiga

BNS
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Matti Kämärä

Täna arutasid välisminister Urmas Reinsalu ja Läti välisminister Edgars Rinkēvičs telefonitsi riigi suhteid, samuti edastas välisminister Rinkēvičs oma õnnitlused äsja ametisse astunud Eesti välisministrile.

Reinsalu ütles telefonikõnes oma Läti kolleegile, et Läti on Eesti jaoks olnud lähedane sõber ja partner ning meie koostöö ja ühiste huvide kaitsmine erinevates valdkondades, näiteks julgeoleku-, majandus- ja kultuuriküsimustes, on sellest hea näide.

«Samuti on meie tihe samameelne suhtlus ja koordinatsioon rahvusvahelistes organisatsioonides hindamatu tähtsusega. Meie kahe riigi vendlus on olnud kuulikindel aga kindlasti leiame teid, et seda veelgi süvistada,» ütles Reinsalu.

Reinsalu õnnitles Läti välisministrit ja rahvast saabuva Euroopa Liiduga liitumise tähtpäeva puhul. Eesti ja Läti koos kaheksa Euroopa riigiga said ühenduse liikmeks 15.aastat tagasi, 1.mail

«Euroopa Liit on saanud endastmõistetavaks osaks Eesti majandusest ja meie tavaelust, avades erinevaid võimalusi nii üksikisikutele kui ettevõtetele,» sõnas Reinsalu ning lisas, et Eesti on selle ajaga saanud üheks teerajajaks Euroopas kui ka mujal maailmas digi- ja küberteemadel kui ka andmemajanduse küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles