Autobaasi juht: ei soovi joobes juhti enam bussi läheduseski näha

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Peeter Langovits

Haapsalu autobaasi juhataja Ott Saareväli ütles, et ta kuulis lapsi kooli vedanud joobes bussijuhist alles kell 16.25 Postimehe kõne peale ja tegeleb nüüd uue bussijuhi otsimisega.

Et info tuli Saareväljale üllatusena, polnud veel kindel, kes homme lapsi kooli veab ja kas selleks võib olla täna joobes olekus tabatud juht.

«Tegelikult ei tahaks, et ta homme või ülehomme lapsi veaks või teda üldse kunagi bussi läheduseski näha, kuid sain info teie käest ja kustutan nüüd seda tulekahju,» kirjeldas ta. «Tegelen uue bussijuhi otsimisega ja võtsin juba vallaga ühendust, et äkki oskavad nad soovitada mõnda normaalset inimest, kes sooviks bussijuhiks tulla ja mõni kontakt juba on.»

Saarevälja sõnul töötas joobes olekus tabatud bussijuht Haapsalu Autobaasis 2008. aastast ja varem pole temaga probleeme olnud.

«Mina seda nii ei võta, et tal pole varem probleeme olnud - ei sooviks temaga töösuhet jätkata. Vaatan sellistele asjadele väga karmilt ja siin pole midagi rääkida,» selgitas Saareväli.

Saarevälja sõnul pole nende firmas praegu mõeldav, et bussijuhte enne sõitu kontrollitaks, sest bussid on inimestel kodus ja seetõttu oleks puhumiskontrolli keeruline teha.

Täna hommikul kontrollis politsei Raplamaal sõidukijuhtide kainust ja tabati kaks joobes juhti, kellest üks oli koolibussi juht.

Lapsi täis buss oli parajasti teel kooli, joobes bussijuht kõrvaldati juhtimiselt ja bussi asus juhtima politseinik, kes reisijad turvaliselt sihtpunkti sõidutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles