Reinsalu: poliitikul on täiendavad kohustused oma usaldusväärsust toota

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Matti Kämärä

Poliitikute suhtes rakendub süütuse presumptsioon teisiti ning neil on täiendavad kohustused oma usaldusväärsuse kinnitamiseks, ütles välisminister Urmas Reinsalu ETV "Terevisioonis" perevägivalla kahtlustuse alla sattunud väliskaubandus- ja IT-ministri Marti Kuusiku tagasiastumise kohta.

"Päris selge on see, et poliitikute puhul on süütuse presumptsioon teistsugune. Paljudel juhtudel on see ühiskondliku, avaliku kriitika all ka süü presumptsioon, kus poliitikul tuleb ära tõestada (oma süütust - ERR)," ütles Reinsalu "Terevisioonis".

Reinsalu viitas reformierakondlasest justiitsministri Kristen Michali juhtumile, kes pidi Reformierakonna rahastamisskandaaliga kaasnenud avalikkuse kriitika tõttu valitsusest lahkuma, ehkki teda ebaseadusliku rahastamise eest kunagi süüdi ei mõistetud.

"Need asjad on kindlasti kahetsusväärsed, kui need asjad esile kerkivad, aga väga oluline on loomulikult tõe välja selgitamine ka selles juhtumis ja küllap õiguskaitseasutused ka seda teevad," ütles ta ja lisas, et kindlasti peab süütuse presumptsioon Eestis kehtima, aga poliitikutel on täiendavad kohustused oma usaldusväärsust toota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles