Kas olete rahul Tartu linnavalitsuse koostatud koolivõrgu reformikavaga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Braziuliene.
Alina Braziuliene. Foto: Sille Annuk

Toomas Samm
Reiniku kool

Mina oskan ainult seda ütelda: kui tehakse reformi, on koolijuhile ja koolile väga oluline, et leitakse ka raha reformi elluviimiseks. Meie kohta on otsus tehtud juba 2010. aastal, aga siiamaani ei ole me näinud, et meil oleks midagi paremaks läinud, pigem on tingimused läinud natuke halvemaks.

Kogu aeg on toonitatud, et põhikoolidele tahetakse rõhku panna, neil peab paremaks minema. Võib-olla on seda veel vara oodata, aga igatahes me loodame, et Riia 25 hoone kujundamine täiskasvanute koolist algklasside õppeks sujub ilusti. See on meie probleem. Meie kool pidi juba tänavu seal olema, linnavarade osakond on hoone üle vaadanud – ootame tulemusi. Kõik koolireformiga seotud poliitikud on öelnud: kõik peab paremaks muutuma. Meie lahutamine lõppes aga sellega, et Poska gümnaasium tehti korda, Reinikuga aga on, nagu on.

Suur ja ilus kool lõhuti ära, millal see ükskord hakkab kasu tooma, ei oska öelda. Meie kooli on ikka olnud suur tung, aga sellel aastal enam mitte nii suur. Kui Riia 25 saab korda ja klassid täituvad korralikult, olen ma reformiga nõus, praegu aga kehitan õlgu. Olen igal pool rõhutanud: kui midagi ette võetakse, on selleks ka raha vaja.

Ruth Ahven
Veeriku kool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles