Sinu järgmine sihtkoht on Makedoonia!

Copy
Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

 

Ohrid – looduse ja ajaloo puudutus

Ohrid on linn, mis asub Makedoonia edelaosas Ohridi järve kallastel. Ohrid on Makedoonia kultuuripärandi ja ajaloo keskus, kõige tähtsam slaavi rahvaste hariduskeskus ja kirjaoskuse allikas. Seda nimetatakse ka kultuurihälliks tänu Euroopa vanimale ülikoolile (9. sajand) ja Püha Clementi ja Püha Naumi valgustustegevusele. Linn on tuntud kui Balkani ja Euroopa Jeruusalemm, kuna linnas ja selle ümbruses on 365 kirikut ja kloostrit, millest kuulsaimad on Püha Kaneo Johannese kirik, Plaošnik, Püha Naumi kloostrikompleks, Püha Sofia, Püha Klimenti, Panteleimoni kirikud ja paljud teised.

Ohrid, mida nimetatakse ka Makedoonia pärliks nii originaalsete Ohridi pärlite tootmise kui ka seda ümbritseva loodusliku ilu tõttu, pakub rohkesti võimalusi puhkamiseks, lõõgastumiseks ja nautimiseks. Suvise turismiperioodi ajal on Ohridis palju rahvusvahelisi kultuurisündmusi. Lisaks traditsioonilisele suvefestivalile Ohrid Summer Festival, mille külastatavus ja millel osalemine on maailma tippmuusikute ja teiste artistide hulgas üks suurimaid, on siin ka palju rahvusvahelisi teadusseminare ja -konverentse ning spordiüritusi, näiteks rahvusvaheline Ohridi maraton ja poolmaraton.

Ohridi vana osa asub künkal kuulsa keskaegse Samuili kindluse all. Sealt võib leida ka kuulsa amfiteatri ja looklevad kitsad munakivitänavad, kus on palju restorane, mis pakuvad traditsioonilisi Makedoonia toite ning terrassid suurepärase vaatega Ohridi järvele ja ümbritsevale loodusele. Noored turistid saavad nautida meeldivat õhkkonda arvukates pubides, baarides ja klubides, mis asuvad vahetult järve ääres.

Kui te pole külastanud Samuili kindlust, Püha Naumi kompleksi, Püha Sofia ja Püha Kaneo kirikuid, amfiteatrit ja Biljana allikaid, ei võta paati Ohridi järvel sõitmiseks ega külasta Trpejcat, Pestanit, Gradištet ja Radozdat, kui te ei jaluta Potpeši, läbi basaari ning kai ja jahisadama ümbruses, siis te polekski justkui Ohridis käinud ega kogenud linna ja selle looduslikke vaatamisväärsusi.

OHRIDI JÄRV

Tänu oma looduslikule ilule ja paljudele haruldustele on Ohridi järv UNESCO kaitse all ja kuulutatud maailmapärandi asukohaks. See on üks Euroopa sügavamaid ja vanimaid järvi (vanus 4 kuni 10 miljonit aastat) rohkem kui 200 endeemilise looma- ja taimeliigiga, mida ümbritsevad mäed. Neist kõrgeim on Galicica mägi, mis on kuulutatud rahvuspargiks. Järv pakub topeltrahuldust vee- ja seiklusspordi armastajatele ning unikaalset kogemust veealustesse arheoloogilistesse asukohtadesse sukeldumisel, samuti atraktiivseid endeemilisi eluvorme, näiteks Ohridi ümarkäsn, spetsiifilised forelliliigid letnica ja belvica.

Copy
Tagasi üles