Reporter.ee: sundüürnikud süüdistavad Tallinna linna enda mõnitamises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmaja Maleva tänaval
Sotsiaalmaja Maleva tänaval Foto: Priit Simson

Tallinnas Maleva tänav 18 asuva ühiselamu elanikud on endast nii väljas, et otsustasid linnavalitsuse ette piketeerima minna.


Kõiki muid võimalusi oma probleemide lahendamiseks on juba proovitud, vahendas Reporter.ee.

Elanikud on saatnud linnavalitsusele üle nelja aasta kirju, et nende majas remont tehtaks, kuid linn pole neist väljagi teinud.

Majaelanike arvates on kõige taga keskerakondlasest abilinnapea Eha Võrk. Abilinnapea süüdistab aga omakorda riigikontrolör Mihkel Oviiri.

«Ma usun, et te kõik olete väga hästi kursis suvise riigikontrolli aktiga Mihkel Oviiri poolt, kus antakse selgelt teada, et linnavara otsustuskorras võõrandamine ei ole õige ettevõtmine,» rääkis Võrk.

«See, et see maja on korrast ära, pole mingi uudis. Selle aasta eelarves remondiraha ette pole nähtud,» selgitas Võrk.

Majaelanikud on saatnud linnavalitsusse mitmeid kirju, aga vastuseid pole tulnud.

Maleva 18 ühiselamu olukord läheb iga aastaga hullemaks. Talvel on maja jääkülm, sest radiaatoreid lihtsalt pole.

Majaelanikud kütavad kortereid elektriga, mis on vanade elektrijuhtmete tõttu mitmeid tulekahjusid põhjustanud. Samuti on majaelanike elektriarved ebanormaalselt suured.

Maleva 18 ühiselamu on kriminaaluurimise objekt. Majaelanikel on sellest aga oma versioon.

Hetkel seisab ühiselamu saatuse otsus volikogus. Samas ei saa ka remonti alustada ennem, kui 7. aprillil, millal maja väljub kriminaaluurimise alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles