Ukraina poliitaktivist: isoleeritud riikides on Venemaal kerge tegutseda (1)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Lennart Meri konverentsil osalenud Ukraina kirjaniku ja poliitilise aktivisti Anton Šehhovtsov sõnul on parempoolsete erakondade esiletõusu taga peavooluparteide suutmatus tegeleda nii majanduskriisi kui migratsiooniküsimusega.
Lennart Meri konverentsil osalenud Ukraina kirjaniku ja poliitilise aktivisti Anton Šehhovtsov sõnul on parempoolsete erakondade esiletõusu taga peavooluparteide suutmatus tegeleda nii majanduskriisi kui migratsiooniküsimusega. Foto: Erik Tikan/Postimees Grupp/Scanpix

Venemaal on palju keerulisem läbi viia desinformatsioonikampaaniaid näiteks Skandinaavias, kus riigid on kõrgelt arenenud ja stabiilsed, mistõttu tuleks ka teistel maadel tegeleda siseprobleemide, eelkõige sotsiaalse ebavõrdsuse kõrvaldamisega, ütles Lennart Meri konverentsil osalenud Ukraina kirjanik ja poliitiline aktivist Anton Šehhovtsov Postimehele.

Esinemise käigus mainisite, et parempopulistide esiletõusu üks põhjuseid Euroopas on noorte rahulolematus. On majandusõitsengu ja rahu aeg, mis siis noori nurisema paneb?

Noored inimesed ei tunne end traditsiooniliste erakondadega kuigivõrd seotuna. Esimest või teist korda hääletavatel inimestel pole veel kujunenud kommet hääletada alati ühe partei poolt. Kolmekümnendates või neljakümnendates eluaastates inimesed ütlevad tavaliselt, et on alati hääletanud teatud partei poolt, aga noortel ei ole sellist traditsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles