Videointervjuu: Kõlvart ei kavatse Laagna tee täielikku sulgemist isegi arutada (19)

Copy

Tallinna linn on valmis arutama Laagna tee sulgemist filmivõteteks graafiku järgselt ning nädalavahetustel, tee sulgemist kuuks ajaks ei kavatse linnavalitsus isegi arutada, ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Kõlvart nentis, et soov sulgeda Laagna tee režissöör Christopher Nolani uue filmi võtete jaoks terveks kuuks on tekitanud elava arutelu. «On räägitud, et kui Laagna tee tuleks sulgeda remondiks, siis keegi ei küsiks, kas on vaja. Aga teeremondi puhul oleks sellest väga selge kasu linnaelanikele. Ja kindlasti poleks võimalik teeremonti korraldada nii, et me paneksime Laagna tee täitsa kinni,» ütles Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Tallinna linn loomulikult saab aru, et selline projekt tooks raha sisse pigem riigile, aga mõjuks ka imidžile positiivselt. Kuigi keegi ei küsi, kuidas Tallinn filmis välja näeks. Võiks ju uurida, et mis mulje meist jääb, kui põhilised võttekohad on Laagna tee ja linnahall, aga mitte vanalinn või Pirita tee,» lausus Kõlvart.

Ta lisas, et linn on jätkuvalt valmis arutama reaalseid võimalusi Laagna tee sulgemiseks. «Me oleme transpordiametiga Laagna tee sulgemise võimalusi arutanud ja täna saame rääkida linnapoolsetest konkreetsetest tingimustest. Esiteks, Laagna tee sulgemine kuu aja jooksul ei ole mõeldav. Juulikuus toimub ka laulupidu, mille ajal pole Laagna tee sulgemine mõeldav. Teiseks, tee täielik sulgemine pole samuti mõeldav, seda võiks teha ainult graafiku järgi,» ütles linnapea.

See tähendab tema sõnul seda, et kõige suurema koormusega päevadel, ehk esmaspäeval ja teisipäeval, peab Laagna tee olema liiklusele avatud. Teistel tööpäevadel, kolmapäeval, neljapäeval ja reedel peab olema võimaldatud Laagna tee kasutamine hommikul kesklinna ja õhtul Lasnamäe suunal. Ainus võimalus liiklus peatada on Kõlvarti sõnul nädalavahetustel. «Mulle tundub, et need filmivõtted pole mitte ainult meile suur au, vaid see on ka võimalus, mille linnaelanikud annavad sellele filmile. Sellistel tingimustel on võimalik seda teemat arutada. Aga Laagna tee sulgemist me isegi ei aruta,» ütles Kõlvart.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles