Tallinn hakkab linnaplaneerimise ametile uut juhti otsima

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna tulevase peatänava visualiseering
Tallinna tulevase peatänava visualiseering Foto: Pilt videost

Tallinna linnavalitsus vabastab sel nädalal ametist linnaplaneerimise ameti senise juhataja Anu Hallik-Jürgensteini, uue juhi leidmiseks kuulutatakse välja konkurss.

Lapsepuhkusel olnud Hallik-Jürgenstein ei pöördu senisesse ametisse tagasi, vaid asub juhtima Tallinna Linnahalli, mille juhi leidmiseks korraldatud konkursi ta võitis. Linnaplaneerimise ameti juhtimist jätkab esialgu Hallik-Jürgensteini äraoleku ajaks ajutiselt tööle võetud Ignar Fjuk.

«Ameti juhataja leidmiseks kuulutame kindlasti välja konkursi, aga esimese asjana tuleb senine juhataja ametist vabastada,» kinnitas linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Andrei Novikov. «Fjuk esialgu jätkab, aga seadus näeb ette, et teatud ametikohtade täitmiseks tuleb välja kuulutada konkurss. Hallik-Jürgenstein esitas lahkumisavalduse, Tallinna Linnahalli ASi nõukogu on kinnitanud tema tööleasumise linnahalli juhina. Ta on linnahalliga ka varem seotud olnud, nii et linnahall saab endale väga hea ja kompetentse juhi. Linnahalli detailplaneering kehtestati tema ajal, samuti on ta seal nõukogu liige olnud,» lausus Novikov.

«Linnaplaneerimise ameti juhi kohale kuulutame välja konkursi, sest esiteks näeb seda ette seadus, teiseks on meil viimasel ajal olnud hea tava, et kõik ametite juhid leitakse konkursside kaudu. Ka erinevate äriühingute juhatuse liikmed leitakse konkursiga. Näiteks Tallinna Linnatranspordi ASi juht Deniss Boroditš sai ametisse konkursi tulemusena,» lisas ta.

Fjuk ütles, et tema on linnaplaneerimise ameti juhataja kohusetäitja kuni 31. augustini. «Mind informeeriti täna hommikul sellest ametivahetusest, rohkem ma asjast midagi ei tea,» ütles Fjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles