Suvemuhulane süüdistab Lõetsa rahvast röövpüügis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalad.
Kalad. Foto: Pärnu Postimees

Suure osa aastast Muhumaal elav mandrimees võttis südameasjaks võitlemise Lõetsa jõele ebaseaduslike tammide rajamise ja jõel võrkudega röövpüügi vastu.

Ses küsimuses mitme erineva looduskaitseinstantsi poole pöördunud Mihkel Jürisson saatis sel nädalal kirja ka Muhu vallavalitsusele, küsides, kas vallaametnikud on jõele munakividest rajatud ebaseaduslike tammide koha pealt silma kinni pigistanud, kirjutas Oma Saar.

«Või saab selline kümneid aastaid kestnud ebaseaduslik rajatiste püstitamine Lõetsa jõel kõrvaldatud, et oleks traditsiooniliste kudealade jaoks loodud Muhumaal elementaarsed tingimused?» küsib mees, kes varem on oma murega pöördunud keskkonnainspektsiooni ja looduskaitsekeskuse poole.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Tõnu Aus ütles eile hommikul, et pole kirja veel saanud ega oska seda kommenteerida.

Jürisson teab, miks Lõetsa jõele tamme rajatakse, kuid ei taha sellega leppida, sest külaelanike põhjendus, et muidu jäävad nende kaevud kuivaks, ei ole tema hinnangul vettpidav.

«Selline omavoliline keskkonna kahjustamine ei ole millegagi õigustatud,» kinnitab ta ja väidab, et tammide tõttu ehk Lõetsa külaelanike tegevuse tagajärjel ei pääse kala kudema Muhumaa suurematesse jõgedesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles