Kuhu laps suveks laagrisse saata

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy
Mulgi kultuuri teemaline lastelaager
Mulgi kultuuri teemaline lastelaager Foto: Liia Ortus

Suvi on alanud ja see on ideaalne aeg lastele enda hobidega tegelemiseks. Põnevaid ja aktiivseid laagreid on palju. Selleks oleme loonud väikese ülevaate, et kirjus laagrimaailmas kergem orienteeruda oleks.

Laagreid on rohkelt ja iga aasta tundub, et neid tuleb aina juurde. Kuigi laste huvid ja hobid on erinevad, siis kartus, et keegi enda maitsele sobivat ei leia, on asjatu.

Vivendi koolituskeskusega ühendust võttes selgus, et laagrid on üles-alla kõikumisega - vahel populaarsemad, vahel tagasihoidlikumad. Tiiu Maare sõnul on lastel alati vaja aktiivseid tegevusi ka koolivaheaegadel ning eriteemaliste laagrite rohkus annab täna parema valikuvõimaluse lastele valida koht, mis on nende huvidele ja hobidele meelepärane.

Taevaskoja laagri juhataja Anni Tetsmann nendib, et laagrikohad on sel aastal täitunud veidi aeglasemalt, kui tavaliselt, kuid samas ei saa täituvuse osas otseselt kurta. Nende arvates ei ole osalemine otseselt languses, vaid pigem mängib rolli laagriealiste noorte arvu üldine vähenemine.

KutiMuti laagri juht Tiiu Mägi laagrisosalejate nappuse üle kurta ei saa. Nimelt on KutiMuti laager iga aastaga populaarsust kasvatanud ja seetõttu lisati sel suvel juurde veel üks vahetus. Laagri juhataja ütleb, et lapsevanemad teadvustavad aina rohkem kvaliteetse, tervistava ja arendava koolivaheaja tähtsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles